W sobotę, 17 października, w Hali Modeli GZUT ponownie rozgości się “Targ na Zielonym”. Za dobór wystawców odpowiadają organizatorzy z ramienia gliwickiej Fundacji Na Zielonym. Sery, wędliny, pieczywo, warzywa, owoce, miody, rośliny do ogrodu tylko ze sprawdzonych gospodarstw i lokalizacji. Z województwa śląskiego, opolskiego czy nawet małopolskiego. To nie jest zwykły targ mówią osoby, które go odwiedzają.
– W gronie wystawców już teraz zapowiadają swoją obecność debiutanci, którzy (nie wątpimy w to) przypadną Państwu do gustu. Wśród niezawodnych, stałych Gości nie zabraknie producentów tradycyjnych wędlin, zagrodowych serów, wędzonych ryb, ekologicznych warzyw i owoców, domowych przetworów, naturalnych soków, pysznych słodkości, wybornych, domowych pierogów – piszą o kolejnej edycji Targu na Zielonym jego organizatorki.
Od soboty, 17 października, Targ przechodzi w tryb cotygodniowy. Zakupy będzie można zrobić w każdą sobotę od godz. 8.00 do 11.00 w Hali Modeli GZUT przy ul. Wincentego Pola 7-9.